15 травня 2018

МІСЯЧНИК ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОЇ РОБОТИ НА РОМЕНЩИНІ

МІСЯЧНИК ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОЇ  РОБОТИ НА РОМЕНЩИНІ

Відповідно до плану основних заходів з 9 квітня по 9 травня 2018 року в Громадській організації «Роменська міська організація Товариства сприяння обороні України» пройшов місячник військово–патріотичної роботи присвячений 73-й річниці Перемоги у Другій світовій війні.


З метою виховання у молодого покоління поваги до ветеранів, почуття патріотизму та гордості за свою Батьківщину в рамках місячника військово-патріотичного виховання було організовано та проведено  низку заходів, присвячених Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги.

В ході місячника було проведено І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), яка є важливою складовою системи патріотичного виховання, що формується в українському суспільстві. Учасниками гри стали козацькі рої закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Відбулися VІІ відкриті міські змагання з авіамодельного спорту в класі вільно літаючих міні моделей. У заході взяли участь вихованці авіамодельного  гуртка  Роменського центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю імені Івана Кавалерідзе, а також   учасники з міст Конотоп,  Суми,  Недригайлів, Кролевець, Мена, Глухів, Ахтирка. 

Під час проведення місячника не забуваємо про військових на Сході України, які відстоюють незалежність нашої країни. Адже національно-патріотичне виховання молоді та волонтерство – це комплексна системна і цілеспрямована діяльність органів державної влади, освітніх закладів, громадських організацій, сім’ї та інших соціальних інститутів щодо формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу. Під час поїздок волонтерів на схід були придбані та передані мясні продукти харчування.

З метою активізація військово-патріотичного виховання підростаючого покоління, формування  у сучасної молоді поваги до ветеранів війни за їх героїзм, пропаганди історичного значення Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні для незалежної України та її народу, представники Роменського СТК ТСО України взяли участь у проведенні обласного автопробігу «Шляхами пам’яті».

В групах членів Товариства при  загальноосвітніх школах  та інших навчальних закладах відбулися виховні години, уроки мужності, засідання у форматі «круглого столу», конференції, лекції, бесіди, семінари, під час яких учнівська молодь ознайомилася з історією початку та перебігу Другої світової війни, подвигами земляків-визволителів.

Працівники Роменського СТК ТСО України прийняли участь в упорядкуванні території біля пам’ятників загиблим воїнам, братських могил та інших місць поховань загиблих захисників Вітчизни.

Роменщина разом із всією Україною відзначила річницю Великої Перемоги. Ми маємо пам’ятати всіх, хто ціною власного життя здобув Перемогу в страшній війні. Цей день назавжди залишиться у нашій пам’яті, як символ героїчного минулого, адже самовідданість та мужність тих, хто вижив і пройшов через пекло Другої світової війни – приклад патріотизму для нащадків. З нагоди Дня пам’яті і примирення та 73-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні  біля Братської могили 9 травня  відбувся мітинг. Цього дня, на священному для кожного роменця місці зібралися сотні людей,щоб вшанувати пам'ять полеглих і віддати шану живим героям Другої Світової війни. Ветерани Другої світової війни, учасники бойових дій на території інших держав, воїни АТО, волонтери, представники влади та громадськості хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих усіх полеглих за волю України.

Працівники Роменського СТК ТСО України вшанували пам'ять про загиблих, поклавши квіти та схиливши голови у доземному поклоні перед нині живими, усіма тими, хто проніс через лихоліття війни любов до Батьківщини і бажання бачити її незалежною та квітучою.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.