19 червня 2020

ВІТАЄМО З ЮВІЛЕЄМ!

       ВІТАЄМО З ЮВІЛЕЄМ!

30 років тому, 15 червня 1990 року підполковник військово-морської авіації Григорій Омелянович ФІЛОНЕНКО заклав підвалини Миколаївського авіаційно-технічного спортивного клубу «Ікар» ТСО України був заснований. Заслужений військовий пілот-випробувач керував клубом 15 років, а потім на зміну йому прийшов його син, також пілот-випробувач Дмитро. Сьогодні родинну династію пілотів малої авіації продовжує донька Дмитра Григоровича Карина, яка свого часу закінчила Харківський авіаційний університет.


Миколаївський  «Ікар» - один із небагатьох подібних аероклубів, які збереглися в Україні на сьогоднішній день. Він залишився на самофінансуванні, але вже багато років впевнено утримує першість  серед своїх колег  за  кількістю годин в повітрі, стрибків з парашутом, отриманих призових місць  в різних змаганнях з авіаційного спорту. Таку тенденцію «ікарівці»  націлені зберігати і в подальшому.  Пілот-спортсмен  клубу Басов Андрій  у 2018 році  завоював  перше  місце в третій лізі з вищого пілотажу, а  2019 року переміг в другій лізі.

 Привітати колектив  «Ікару» з ювілеєм  аероклубу  приїхали голова Миколаївської ОО ТСО України  Юрій Шутяк, депутат обласної  ради, голова постійної комісії з питань культури, молоді та спорту  Надія Іванова,   виконуючий обов’язки голови Миколаївської районної ради Ігор Мухарський. Юрій  Шутяк вручив «ікарівцям» грамоти і подяки від Голови Товариства сприяння обороні України  Сергія Кошина  і керівництва обласної організації та побажав  їм чистого неба , попутного вітру  і м’якої посадки за будь-якої погоди.


Повернутися до списку

ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.