UARU

Новини


КІНОЛОГИ СФОРМУВАЛИ КОМІТЕТИ
КІНОЛОГИ СФОРМУВАЛИ КОМІТЕТИ
22 лютого в апараті Правління ГО "ТСО України" відбулася онлайн конференція керівників клубів собаківництва Товариства. До порядку денного увійшли питання формування Організаційного комітету та профільних комісій, визначення основних напрямків діяльності клубів на поточний рік. Також були обрані голови та склад профільних комісій та організаційного комітету.
ДОБРОТА, ТЕРПІННЯ, ТВЕРДІСТЬ І РОЗУМІННЯ!
  ДОБРОТА, ТЕРПІННЯ, ТВЕРДІСТЬ І РОЗУМІННЯ!
Під таким гаслом у Києві відбулася нарада керівників клубів собаківництва ГО «ТСО України». Були запрошені також голови Відокремлених підрозділів обласного рівня, які мають у своєму підпорядкуванні такі клуби. Організація проведення заходу була покладена на директора Центрального клубу собаківництва ТСО України Ірину Федосенко. Досвідом роботи з організації діяльності клубів поділилися Євген Михайлов із Запоріжжя, киянка Валерія Подзубанова, Микола Палій з Кропивницького, керівник Нікопольського клубу Сергій Гребенюк, Наталія Кривоколінська з Черкас, керівник рівненських кінологів Валентин Дичко, Юлія Селівьорстова з Маріуполя. Своє бачення взаємовідносин керівників клубів з обласними організаціями висловили голови осередків Віктор Кавунов і Микола Левченко. У зв’язку з необхідністю упорядкування кінологічної діяльності вирішено створити організаційний комітет у складі п’яти найбільш авторитетних представників клубів та п’ять профільних комісій: навчально-методична, племінна, каністерапії, атестаційна та документообігу. Учасники наради запропонували підготувати та подати для підписання Меморандуми про співпрацю з Кінологічною спілкою України та іншими кінологічними громадськими організаціями. За підсумками роботи у 2021 році дипломами та кубками були нагороджені Черкаський обласний, Кропивницький міський та Центральний клуби собаківництва, які досягли кращих результатів. За активне сприяння та вагомий внесок у розвиток службового, спортивного та спортивно-прикладного собаківництва, проведення виховної роботи серед дітей та молоді нагрудним знаком «За заслуги в кінології» нагороджені керівник Київського міського клубу Валерія Подзубанова, члени Кропивницького клубу Тетяна і Олександр Стратієвські, Ірина Кузьменко, Сергій Харченко, Артем Хоменко і Вікторія Чумаченко. За поданням Черкаської обласної організації нагороди отримали Наталія Кривоколінська, Наталія Стрельченко, Вікторія Пшенична, Роман Науменко, відзнаку вручено також члену ЦКС Борису Томшинському. За дорученням Міністра оборони та Головнокомандувача ЗС України Голова Товариства вручив відомчі відзнаки начальнику ЦКС Ірині Федосенко та її заступнику Ігорю Федосенко. Підсумовуючи результати наради, Сергій Кошин закликав активістів клубів собаківництва об’єднати свої зусилля, щоб відродити славу кінологічних клубів оборонного Товариства.
ТЕСТУВАННЯ ТА ТРЕНІНГ СПЕЦІАЛЬНИХ ПОШУКОВИХ СОБАК
ТЕСТУВАННЯ ТА ТРЕНІНГ СПЕЦІАЛЬНИХ ПОШУКОВИХ СОБАК
Сьогодні на майданчику Центрального клуба собаківництва ТСО України відбулося тестування та тренінг спеціальних службових собак (собак - детекторів) інспекторів-кінологів Києва та Київської області Управління забезпечення діяльності у Центральному регіоні ДКВС України. Було проведено методичне заняття з привчання службових собак до стендової роботи, позначення, розібрані основні моменти та аспекти дотримання запахової дисципліни під час проведення занять. В подальшому робота щодо тестування робочих якостей, методичної допомоги та підготовки у напрямку спеціальних пошукових собак ДКВС України буде проводитись систематично відповідно до укладених договорів та інших нормативно-правових документів згідно чинного законодавства України.
НАРАДА В МІНІСТЕРСТВІ ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
НАРАДА В МІНІСТЕРСТВІ ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
17 січня в Міністерстві юстиції України відбулася нарада з питань стратегічного розвитку кінологічної діяльності. Нарада проводилася під головуванням заступника Міністра юстиції Олени Висоцької за участі директора Центрального клуба собаківництва ТСО України Ірини Федосенко та її заступника Ігоря Федосенка, начальника Департаменту з питань виконання кримінальних покарань підполковника внутрішньої служби Сергія Гречанюка та його заступника полковника внутрішньої служби Вячеслава Руденка. На засіданні також були присутні співробітники Департаменту: начальник управління з питань організації охорони полковник внутрішньої служби Анатолій Іскоростенський та старший інспектор з особливих доручень відділу охорони, пожежної безпеки та кінології підполковник внутрішньої служби Павло Адаменко.
СВЯТО СВЯТОГО МИКОЛАЯ В КЛУБІ СЛУЖБОВОГО СОБАКІВНИЦТВА!
  СВЯТО СВЯТОГО МИКОЛАЯ В КЛУБІ СЛУЖБОВОГО СОБАКІВНИЦТВА!
Керівник Черкаського обласного клубу службового собаківництва ТСО України Кривоколінська Наталія ділиться своїми враженнями від чудового святкового заходу, який вони провели. Вже стало доброю традицією для клубу проводити щорічні благодійні заходи на День святого Миколая для дітей та юнацтва. Цей рік не став винятком.
ЗМАГАННЯ ГО «ТСО УКРАЇНИ» З ПОШУКУ
  ЗМАГАННЯ ГО «ТСО УКРАЇНИ» З ПОШУКУ
12 грудня на майданчику Центрального клуба собаківництва відбувся відкритий іспит за програмою ГО «ТСО України» «Пошукові собаки (тютюнові вироби ) І»! Слід зауважити, що цей напрямок роботи з собаками є новим в нашому Товаристві. В серпні були проведені перші консультації щодо вивчення цього питання з начальником циклу кінології Державної установи «Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських» капітаном поліції Сергієм Гайдуком та досягнута домовленість про співпрацю щодо впровадження цього напрямку дресирування собак в ГО «ТСО України». А саме: допомога та консультації щодо проведення навчання та тренінгів з провідниками та собаками, підготовка програми Товариства з пошукової роботи, проведення семінарів і тренінгів в Центральному клубі собаківництва ТСО України та інші аспекти кінологічної діяльності. До напряму пошукової роботи з собаками вже долучились наші клуби собаківництва з Кропивницького та Харкова.
ІСПИТ В ЧЕРКАСЬКОМУ КЛУБІ СЛУЖБОВОГО СОБАКІВНИЦТВА ТСО УКРАЇНИ
   ІСПИТ В ЧЕРКАСЬКОМУ КЛУБІ  СЛУЖБОВОГО СОБАКІВНИЦТВА ТСО УКРАЇНИ
Керівник Черкаського клубу Кривоколінська Наталія широко відома не тільки в колі професіоналів-кінологів. ЇЇ щиро поважають всі, кого тим, чи іншим чином зводила з нею доля. Тому що Її не можна не любити!.. Сьогодні Вона звітує про те, що 21 листопада в клубі провели іспит за програмою «Загальний курс дресирування».
ПІДГОТОВКА ДО ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ЗМАГАНЬ З БАГАТОБОРСТВА КІНОЛОГІВ ДКВС
ПІДГОТОВКА ДО ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ЗМАГАНЬ З БАГАТОБОРСТВА КІНОЛОГІВ ДКВС
6 та 7 вересня 2021 року на базі державної установи «Бориспільська виправна колонія (№ 119)» фахівцями-кінологами Центрального клубу собаківництва ТСО України Іриною Іваховою та Ігорем Федосенко були проведені спільні практичні тренування кінологів щодо підготовки до всеукраїнських змагань з багатоборства кінологів ДКВС. У зазначеному заході прийняли участь державні установи «Бердичівська виправна колонія (№ 70)» та «Білоцерківська виправна колонія (№ 35)».
ЦЕНТРАЛЬНИЙ КЛУБ СОБАКІВНИЦТВА ТСО УКРАЇНИ ПРОВІВ СЕМІНАР-ТРЕНІНГ «ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ ТА ВИКОРИСТАННЯ СОБАК-ДЕТЕКТОРІВ»
ЦЕНТРАЛЬНИЙ КЛУБ СОБАКІВНИЦТВА ТСО УКРАЇНИ ПРОВІВ СЕМІНАР-ТРЕНІНГ «ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ ТА ВИКОРИСТАННЯ СОБАК-ДЕТЕКТОРІВ»
4 вересня в Центральному клубі собаківництва ТСО України відбувся семінар-тренінг «Особливості підготовки та використання собак-детекторів», спікером якого був начальник циклу кінології Державної установи «Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських», автор навчального посібника «Основи дресирування, гігієни та годівлі службових собак», капітан поліції Гайдук Сергій Васильович.
ЗМАГАННЯ З БАГАТОБОРСТВА КІНОЛОГІВ ДКВС УКРАЇНИ
ЗМАГАННЯ З БАГАТОБОРСТВА КІНОЛОГІВ ДКВС УКРАЇНИ
З 25 по 27 серпня в м. Коростень фахівці-кінологи Центрального клуба собаківництва ТСО України Івахова Ірина та Федосенко Ігор прийняли участь у якості суддів на ІІ-му відбірковому етапі з багатоборства кінологів Державної кримінально-виконавчої служби України на першість установ Центрального регіону.
СЕМІНАР-ТРЕНІНГ ДЛЯ ІНСПЕКТОРІВ-КІНОЛОГІВ ДКВС ЧЕРНІГІВЩИНИ
СЕМІНАР-ТРЕНІНГ ДЛЯ ІНСПЕКТОРІВ-КІНОЛОГІВ ДКВС ЧЕРНІГІВЩИНИ
Сьогодні на базі державної установи «Менська виправна колонія (№91)» відбувся тренінг-семінар для інспекторів-кінологів ДКВС України з Чернігівської області, який проводили фахівці Центрального клуба собаківництва ТСО України.
СЕМІНАР-ТРЕНІНГ В ЖИТОМИРІ ДЛЯ ІНСПЕКТОРІВ-КІНОЛОГІВ ДКВС
СЕМІНАР-ТРЕНІНГ В ЖИТОМИРІ ДЛЯ ІНСПЕКТОРІВ-КІНОЛОГІВ ДКВС
10.08.2021 року на базі Державної установи «Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських» відбувся семінар-тренінг, який проводили фахівці Центрального клубу собаківництва ТСО України Івахова Ірина та Федосенко Ігор для інспекторів-кінологів Бердичівської, Коростенської, Райківської установ виконання кримінальних покарань та міста Житомира.
ЧЕРГОВИЙ СЕМІНАР-ТРЕНІНГ ДЛЯ ІНСПЕКТОРІВ-КІНОЛОГІВ ДКВС
ЧЕРГОВИЙ СЕМІНАР-ТРЕНІНГ ДЛЯ ІНСПЕКТОРІВ-КІНОЛОГІВ ДКВС
09 серпня 2021 року на базі «Бориспільської виправної колонії («119)» відбувся семінар-тренінг зі службового собаківництва для інспекторів-кінологів ДКВС, який проводили фахівці-кінологи Центрального клубу собаківництва ТСО України.
КІНОЛОГИ КІРОВОГРАДЩИНИ ПРОВЕЛИ ЗАНЯТТЯ В ШПИТАЛІ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ
  КІНОЛОГИ КІРОВОГРАДЩИНИ ПРОВЕЛИ ЗАНЯТТЯ В ШПИТАЛІ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ
31 липня члени громадського об’єднання «Реабілітаційний центр допомоги «Цінуймо життя» спільно з представниками Кропивницького міського спортивного клубу ТСО України у супроводі чотирилапих терапевтів вже вдруге відвідали Обласний шпиталь для ветеранів війни. На собак та їхніх провідників там чекав військовослужбовець Сергій, який після поранення довгий час знаходиться на лікуванні. Він поки що не може самостійно ходити, на хлопця чекає довгий період реабілітації. Собаки допомагають Сергію робити фізичні вправи: сприяють відновленню рухових навичок верхніх кінцівок, роблять масаж ніг, допомагають робити вправи для розвитку тактильних відчуттів, розвитку дрібної моторики тощо. Але головне – чотирилапі піднімають настрій та дарують свою любов!
НАШІ ВІТАННЯ!
НАШІ ВІТАННЯ!
Голова Запорізької обласної Ради Олена Жук вручила начальнику клубу службового собаківництва ТСО України Михайлову Є.В. орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» III ступеню. Від щирого серця вітаємо Євгена Васильовича з високою оцінкою його особистого внеску в розвиток військово-патріотичного виховання молоді!
ГОЛОВА ТОВАРИСТВА ВРУЧИВ НАГРУДНІ ЗНАКИ
  ГОЛОВА ТОВАРИСТВА ВРУЧИВ НАГРУДНІ ЗНАКИ
За активне сприяння та вагомий внесок в розвиток і розбудову кінологічної діяльності Товариства, співпрацю у забезпеченні виконання поставлених перед ним завдань, захисті законних інтересів ГО «ТСО України» в цілому і його членів у відносинах з органами державної влади в досягненні статутних цілей з кінологічної діяльності, Голова ГО "ТСО України Кошин Сергій Мефодійович вручив нагрудний знак "Відзнака ТСО України" начальнику Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України підполковнику Гречанюку Сергію Костянтиновичу.
ПОЛІЦЕЙСЬКІ КІНОЛОГИ ОТРИМАЛИ НАГОРОДИ ЗА ВАГОМИЙ ВНЕСОК У РОЗВИТОК КІНОЛОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
   ПОЛІЦЕЙСЬКІ КІНОЛОГИ ОТРИМАЛИ НАГОРОДИ ЗА ВАГОМИЙ ВНЕСОК У РОЗВИТОК КІНОЛОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
Голова Запорізького обласного клубу собаківництва громадської організації «Товариство сприяння обороні України» Євген Михайлов висловив подяку інспекторам-кінологам, які забезпечували безпеку під проведення чемпіонату України «Євро 2020», несли службу з собаками в бойових точках, в зоні проведення операції Об’єднаних сил.
ЗМАГАННЯ ЗА ПРОГРАМАМИ «ПОЧАТКОВИЙ КУРС ДРЕСИРУВАННЯ» ТА «ЗАГАЛЬНИЙ КУРС ДРЕСИРУВАННЯ»
ЗМАГАННЯ ЗА ПРОГРАМАМИ «ПОЧАТКОВИЙ КУРС ДРЕСИРУВАННЯ» ТА «ЗАГАЛЬНИЙ КУРС ДРЕСИРУВАННЯ»
25 липня на майданчику Центрального клубу собаківництва ТСО України відбулися іспити за програмами «Початковий курс дресирування» та «Загальний курс дресирування».
СЕМІНАР-ТРЕНІНГ ДЛЯ ІНСПЕКТОРІВ-КІНОЛОГІВ ДКВС ЦЕНТРАЛЬНОГО РЕГІОНУ
СЕМІНАР-ТРЕНІНГ ДЛЯ ІНСПЕКТОРІВ-КІНОЛОГІВ ДКВС ЦЕНТРАЛЬНОГО РЕГІОНУ
20 червня 2021 року в державній установі «Бориспільська виправна колонія (№119)» відбулися методичні збори для старших інспекторів за напрямом кінологія та молодших інспекторів-кінологів з установ виконання покарань Київської, Житомирської, Чернігівської та Черкаської областей Центрального регіону Департаменту з питань виконання покарань Міністерства юстиції України, які візьмуть участь у регіональному відбірковому етапі до всеукраїнських змагань.
НАГОРОДЖЕННЯ НАГРУДНИМ ЗНАКОМ ГО «ТСО УКРАЇНИ» «ЗА ЗАСЛУГИ В КІНОЛОГІЇ ГО «ТСО УКРАЇНИ»
НАГОРОДЖЕННЯ НАГРУДНИМ ЗНАКОМ ГО «ТСО УКРАЇНИ»  «ЗА ЗАСЛУГИ В КІНОЛОГІЇ ГО «ТСО УКРАЇНИ»
В ГО «ТСО України» запроваджено нагрудний знак «За заслуги в кінології». Ним відзначаються фахівці-кінологи ГО «ТСО України», які активно сприяють розвитку кінологічної діяльності в ГО «ТСО України». А також працівники державних органів влади, органів місцевого самоврядування, які зробили вагомий внесок в співпрацю та розвиток кінологічної діяльності ГО «ТСО України».
ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.
м Київ, проспект Перемоги 52/2
тел./ факс: (044) 456-80-11
Форма зворотнього зв'язку